Wat is koudschuim?

Koudschuim heeft van nature een open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ventileert en het vocht goed opneemt. Door de open celstructuur voelt het matras dus niet warm aan, hier is de naam koudschuim dan ook van afgeleid.

Een koudschuim matras van Opmaatmatras biedt een aantal voordelen:

– Geen sprake van ernstige kuilvorming
– Veerkrachtig vermogen
– Een lange levensduur
– Hoog comfort
– Anti-allergisch

Kuilvorming komt bij de koudschuim matrassen van Opmaatmatras bijna niet voor, dit komt door het feit dat alle koudschuim matrassen in het assortiment A-keuze zijn (minimaal HR40 uitvoering). Dit zorgt ervoor dat de koudschuim matrassen van Opmaatmatras van uitstekende kwaliteit zijn.

Koudschuim matrassen hebben een veerkrachtig vermogen. Dat is het vermogen van het matras om zich zodanig aan te passen aan het lichaam, dat het lichaam voldoende ondersteuning krijgt daar waar dat nodig is. Tevens biedt koudschuim de beste progressieve tegendruk (progressieve druk betekent dat, hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer het tegen zal drukken). Koudschuim biedt dus erg veel ondersteuning. Dit is dan ook vaak de reden dat ziekenhuizen vaak de voorkeur geven aan koudschuim matrassen. Bijna geen kuilvorming, een lange levensduur en een matras dat goed met verschillende soorten lichaamsgewicht kan omgaan.

Het is belangrijk dat koudschuim matrassen een hoge HR hebben. Hoe hoger de HR, hoe beter de ondersteuning het matras biedt aan het lichaam. In het assortiment van Opmaatmatras is er de keuze uit HR40, HR55 en HR60. HR60 is dus de beste keus voor optimale ondersteuning. De levensduur van een koudschuim matras afhankelijk van het HR-gehalte in het matras en het gewicht van de persoon die erop slaapt. Bij een HR55 matras is de levensduur zo’n 10-12 jaar. Voor babymatrassen is HR40 uitstekend, dit vanwege het lage gewicht van een baby.

Standaard levert Opmaatmatras een luxe Aloë Vera tijk, maar het is ook mogelijk om de tijk te upgraden. Meer hierover kunt u lezen op de volgende pagina: soorten tijken.

>> Terug naar Koudschuim matrassen