Wat is een topdekmatras?

Een topdekmatras is een dun matras dat bovenop een ‘normaal’ matras komt te liggen. Een topdekmatras wordt ook wel topper, topmatras of dekmatras genoemd. Een topdekmatras heeft vele voordelen:

– Een topdekmatras zorgt voor extra comfort en ondersteuning
– Biedt bescherming/ontlast het onderliggende matras
– Verlengt de levensduur van het onderliggende matras
– De naad tussen twee 1-persoonsmatrassen kan perfect weggewerkt worden

topdekmatras topdekmatras

Assortiment toppers Opmaatmatras

Polyether SG40 topper                               Koudschuim HR55 of HR60 topper                NASA traagschuim SG50 topper
– Dichte celstructuur – Open celstructuur – Vormt zich naar het lichaam
– Biedt veel ondersteuning – Veerkrachtig – Wordt zachter door lichaamswarmte
– Gunstige prijs- kwaliteitsverhouding – Lange levensduur – Verdeeld het gewicht van het lichaam over de topper
– Hoog comfort – Zeer comfortabel

Opmaatmatras biedt topkwaliteit toppers aan met een kern van polyether, koudschuim en NASA traagschuim. Tevens is er de mogelijkheid om te kiezen uit een dikte van 6 of 8 centimeter. De toppers in het assortiment zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Bij het kopen van een topdekmatras is het belangrijk om te zorgen dat de afmetingen gelijk zijn aan het reguliere matras. Op deze manier sluit het topdekmatras goed aan op de rest van het bed en biedt het bescherming voor het onderliggende matras.

Polyether SG40 topper
Een Polyether SG40 topper biedt veel ondersteuning en heeft een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Een polyether topper wordt gemaakt van polyetherschuim en heeft een dichte celstructuur.

Koudschuim HR55 of HR60 topper
Koudschuim heeft van nature een open celstructuur, waardoor het materiaal zeer goed ademt en vocht afvoert. Het materiaal is veerkrachtig en heeft een lange levensduur. Doordat het materiaal veerkrachtig is, biedt de topper een hoog comfort.

NASA traagschuim SG50 topper
NASA traagschuim is een materiaal dat als het wordt ingedrukt langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Daarnaast wordt traagschuim zachter door lichaamswarmte. Daardoor zal het materiaal zich voegen naar de vorm van het lichaam, waardoor het gewicht van het lichaam beter verdeeld wordt over het oppervlak. Een NASA traagschuim topper is zeer comfortabel.

Standaard levert Opmaatmatras een luxe dubbel gestikte Aloë Vera tijk op de topper, maar het is ook mogelijk om de tijk te upgraden. Meer hierover kunt u lezen op de volgende pagina: soorten tijken.

>> Terug naar topdekmatrassen/toppers