Wat is traagschuim?

Traagschuim is thermo-elastisch. Dit betekent dat traagschuim reageert op lichaamswarmte en hierdoor zachter wordt. Het is een materiaal dat als het wordt ingedrukt, weer langzaam naar de oorspronkelijke vorm terugkeert. Het traagschuim wordt zachter door lichaamswarmte. Traagschuim matrassen onderscheiden zich voornamelijk door hun goede ligeigenschappen en comfort. Door het wegvloeien van het traagschuim zinkt het lichaam enigszins weg in het matras. Hierdoor kan de wervelkolom juist worden uitgelijnd. In combinatie met het grotere raakvlak en de uiterst lage veerkracht zorgt dit ervoor dat de druk op het lichaam uiterst laag is. Dit matras is dan ook een goede keuze wanneer u last heeft van rugklachten.

Bij een traagschuim matras moet altijd een basiskern worden gebruikt. Deze basiskern is nodig, omdat een persoon anders direct naar de bodem van het matras zinkt. De beste traagschuim matrassen gebruiken in de basiskern van een koudschuim matras van minimaal een HR (High Resilience) van 50. Opmaatmatras gebruikt voor deze basiskern altijd koudschuim met een HR van 55. Hierdoor is de kwaliteit van de traagschuim matrassen in het assortiment uitstekend. De levensduur is zo’n 10 tot 15 jaar.

Opmaatmatras biedt eigenlijk twee typen traagschuim matrassen aan, namelijk een NASA traagschuim matras (17 cm) en een NASA traagschuim Exclusief (20 cm). Het verschil zit hem in de dikte van het matras. De matrassen zijn als volgt opgebouwd:

Type matras Dikte koudschuim NASA traagschuimlaag Tijk
NASA traagschuim matras (17 cm) 11 cm koudschuim HR55 4 cm NASA 2 cm
NASA traagschuim matras Exclusief (20 cm) 12 cm koudschuim HR 55 6 cm NASA 2 cm

De verschillen tussen de beide matrassen is dat het NASA traagschuim matras Exclusief (20 cm) meer veerkacht heeft en het traagschuim dikker en dus meer comfortabel is. Daarnaast heeft dit matras ook een afritsbare tijk, in tegenstelling tot de NASA traagschuim matras (17 cm).

Bij de keuze over de dikte van de traagschuimlaag, speelt de situatie en voorkeur een belangrijke rol. Wanneer er sprake is van specifieke lichaamsklachten, zoals fibromyalgie, artrose of versleten tussenwervelschijven kan het verstandig zijn te werken met een dikkere traagschuimlaag en dus te kiezen voor de NASA traagschuim Exclusief (20 cm).

Standaard levert Opmaatmatras een luxe Aloë Vera tijk, maar het is ook mogelijk om de tijk te upgraden. Meer hierover kunt u lezen op de volgende pagina: soorten tijken.

>> Terug naar NASA traagschuim matrassen (17 cm)
>> Terug naar NASA traagschuim matrassen Exclusief (20 cm)