Wat is polyether?

Polyether matrassen worden gemaakt van polyetherschuim. Bij een Polyether matras geldt, hoe hoger de dichtheid van het matras, hoe beter de kwaliteit/comfort van het matras. Opmaatmatras biedt een drietal verschillende dichtheden aan, namelijk SG25, SG30 en SG40 (SG staat voor soortelijk gewicht per kg/m3). Het beste polyether matras in de collectie van Opmaatmatras is dan ook het polyether matras SG40. Voor dagelijks gebruik adviseren wij SG40. Polyether matrassen met een lagere SG zijn eerder geschikt voor logeerbedden of kinderbedden. Een matras met een lage SG verliest snel hardheid en biedt relatief weinig ondersteuning.

Polyether matrassen kennen verschillende benamingen. In het dagelijkse taalgebruik spreekt men vaak over schuimrubber of schuim matrassen. Waar bij polyether matrassen rekening mee gehouden moet worden, is het feit dat aan de verschillende typen SG matrassen een gewicht gekoppeld is. Dit gewicht is gekoppeld om het slaapcomfort te optimaliseren voor ieder persoon.

SG25 is geschikt voor personen tot 50kg PP
SG30 is geschikt voor personen tot 70kg PP
SG40 is geschikt voor personen tot 95kg PP

Opmaatmatras biedt naast de verschillende typen SG ook de mogelijkheid om een keuze te maken voor een dikte van het matras. De diktes zijn 14, 17 of 20 centimeter. In vergelijking met andere materialen, heeft polyether een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De productie van onze matrassen vindt plaats in Nederland en het polyether schuim dat wij gebruiken komt uit België.

Standaard levert Opmaatmatras een luxe Aloë Vera tijk, maar het is ook mogelijk om de tijk te upgraden. Meer hierover kunt u lezen op de volgende pagina: soorten tijken.

>> Terug naar Polyether matrassen